Werk aan Lierdal op 15 en 22 november

November is voor Bos en Kuil en Samen Doen snoeimaand. Zo is de Bos en Kuil-haag aan de Kuilseweg weer aan een snoeibeurt toe. Ook de hagen die Samen Doen heeft gepland aan de Bovendorpseweg, Lierseweg, Vuurvogelpad en Eerste Liersedwarspad moeten onder handen genomen worden. Daarvoor zijn de zaterdagen 15 en 22 november uitgekozen. Het mooie van deze dagen is dat U zich een voorstelling kunt maken van hoe de nieuwe hagen eruit gaan zien door ook mee te helpen bij het snoeien van de haag aan de Kuilseweg. Die is inmiddels al wat ouder en gevlochten, de andere hagen zijn nog jong en zijn nog niet toe aan vlechten. Jef Gielen, die leeft voor hagen en houtwallen, neemt de begeleiding van het snoeiwerk op zich. U hoeft alleen maar een snoeischaar en handschoenen mee te nemen. Beide zaterdagen is het verzamelen in de kantine van de VCM aan de Lierseweg in Malden. De activiteiten beginnen om 9.30 uur.
Op 15 november starten we aan de dorpsrand van Malden met het vervangen van prikkeldraad door gladde draad en het onderhoud aan de hagen. De week daarop, 22 november, is bedoeld om de haag aan de Kuilseweg onder handen te nemen en afmaken van werkzaamheden die een week eerder zijn blijven liggen.
Ook hier geldt, vele handen maken licht werk. Een uitgelezen kans om werk te maken van uw landschap en leefomgeving. In de voorbereiding op beide werkdagen is het prettig als U zich aanmeldt via lierdalactief@xs4all.nl. Het hagenproject kunt U ook steunen door het onderhoud van een of meer meters gedurende een aantal jaren te sponsoren. Ook hierover kunt U informatie inwinnen via lierdalactief@xs4all.nl.

KuilsewegHaag

De haag aan de Kuilseweg

Gerelateerde berichten: