Open Monumenten Dag 2013 Zondag 15 September

omd2013GENIETEN VAN HEUMENS ERFGOED VAN 11 TOT 17 UUR.

Tijdens Open Monumentendag op zondag 15 september is Bos en Kuil aanwezig op de centrale informatiemarkt van de gemeente Heumen om een deel van het groene erfgoed, Het Lierdal, te vertegenwoordigen. Dankzij de inspanningen van Bos en Kuil wordt de open ruimte tussen Malden en Molenhoek gezien als groen erfgoed. Een gebied om te bewaren net als bijvoorbeeld de vennen. In Malden bezoekt u de historische scheidingswallen en de Romeinse wachtpost in Heumensoord o.l.v. Cees Elsten (ook groen erfgoed). Behalve gebouwen (rood erfgoed) bestaat er ook inmaterieel erfgoed. Dat zijn de verhalen en legendes. Daaraan wordt op een aantal plaatsen ook aandacht besteed. De gilden van Heumen en Nederasselt horen ook tot ons erfgoed. Het St. Georgiusgilde treedt voor u op in Heumen en Malden. Het gilde St. Salvator Mundi toont zijn gildezilver in Ons Huis. Voor plaats en tijd verwijzen we u naar het programmaboekje.

Hebt u belangstelling voor archeologie? Bezoek dan de infostand in Overasselt van de Archeologische Werkgroep Nederland. Wilt u uw familiestamboom uitzoeken? Toon Janssen heeft een infostand in de kerk van Malden. Zo zijn er nog 17 andere instellingen vertegenwoordigd.

RK kerk, Malden
Stichting Heemkunde Malden
Stamboomonderzoek
Hatertseweg 37, Malden
Boerderijwinkel Föllings
RK kerk en Kerkplein, Heumen
St. Georgius Gilde
Heumen in Beeld
Munnikhof Worsum, Overasselt
Werkgroep Historie Worsum
Ons Huis, Nederasselt
St. Salvator Mundi Gilde
Dorpsplein, Overasselt
Gemeente Heumen
Erfgoedplatform
Werkgroep Rood
Erfgoedplatform Werkgroep Groen
Erfgoedplatform Werkgroep Immaterieel
Bos en Kuil
Jan van Dreumel foto’s
Heemtuin MaldenArcheologische Werkgroep Nederland – afd. Nijmegen
Landwinkel Diervoort
Landwinkel Wagenberg
Imkerij Immenhof
Stichting Menno van Coehoorn

Programmaboekje kopen?
Het programmaboekje is voor €1 te koop in Malden: Bibliotheek, Malderburch, Maldenstein en De Plantage. Heumen: Terp en Cafetaria ’t Vosje Overasselt en Nederasselt: Lage Hof, Drogisterij van Langen, Landwinkel de Diervoort, Landwinkel van Wagenberg.
Bezoek ook de landelijke website www.openmonumentendag.nl (zoekterm Heumen). Het programmaboekje kunt u downloaden van de website van het Erfgoedplatform Gemeente Heumen www.erfgoedheumen.nl.

Gerelateerde berichten: