Wandelroutes

Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan opende Bos en Kuil in 2009 een Ommetje door de natuur rond Malden en Molenhoek. De route voert u vanuit Malden langs het Maas-Waalkanaal via De Kuil naar het zweefvliegveld en door Heumens Oord richting Heemtuin terug naar het centrum van Malden. Het Ommetje is 12,5 km lang, met 10 km als optie, en geheel bewegwijzerd. Onderweg brengen drie informatiezuilen de bijzonderheden van de omgeving in beeld.

Voor wie wat minder ver wil lopen, zette Bos en Kuil 10 jaar later een Kuierroute uit van 4,5 km door het noordelijk Lierdal. Dit gevarieerde landschap aan beide zijden van de Rijksweg is strategisch gelegen tussen natuurgebieden van de Ecologische Hoofdstructuur in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. De Kuierroute start en eindigt bij Hotel De Molenhoek aan de Rijksweg 1 in Molenhoek.

De routebeschrijvingen kunt u hieronder downloaden. Het Ommetje is in gedrukte vorm ook verkrijgbaar bij de VVV-agentschappen aan de Broeksingel in Malden en in het Van der Valk Hotel Restaurant in Molenhoek.

In het voorjaar van 2021 is met hulp van de vrijwilligers van Samen Doen een kabouterpad uitgezet en ingericht. Het kabouterpad loopt door het open landschap van het Lierdal (1,5 km) en door het bos van Maldensvlak (1,6 km). Aan de route ligt een boomgaard met picknicktafel waar het goed pauzeren is. Start en finish zijn bij Austria Sport, Rijksweg 209, Malden. Aldaar is een routebeschrijving voor een klein bedrag (voor onderhoud van het pad) te koop. Meer informatie kun u hier vinden: https://houtjevdstraat.wordpress.com/kabouterpad-lierdal-2/