Feest rond heggen in het Lierdal

Flyer-SamenDoen20140322

Van de initiatiefgroep Samen Doen Maakt Mooi en Groen

Kom zaterdag 22 maart 2014 om 12.30 uur naar de Lierseweg in Malden. Dan wordt de eerste fase van het initiatief ‘Heggen in het Lierdal’ feestelijk afgesloten.

Help ’s ochtends als vrijwilliger
In de ochtend leggen vrijwilligers in het kader van NLdoet de laatste hand, onder andere door het plaatsen van een afrastering. Geef u op via: lierdalactief@lierdalhagen.nl.

Feestelijke onthulling informatiebord
Om half één onthult wethouder Van den Berg van de gemeente Heumen een informatiebord over heggen in het landschap. Doe mee aan een excursie, bekijk de techniek van ‘omleggen’ van struiken, maak een tochtje met een koets, laat de kinderen pony rijden of bekijk de diverse Informatiestands.

Doe mee aan een excursie
Aansluitend is er een excursie langs de heggen onder de deskundige leiding van Jef Gielen. Hij zal daarbij ook een oude techniek demonstreren waarmee een bestaande struik kan worden ‘omgelegd’ om door te groeien als onderdeel van een heg.

Of maak een tochtje met een antieke trekker
Rijvereniging VCM rijdt u graag met een antieke Deutz-trekker rond langs de heggen en geeft tegelijk uitleg.

Laat de kinderen pony rijden
Moppie, een kleine zwarte pony, staat klaar om kinderen onder begeleiding een tochtje op haar rug te laten maken.

Informatiestands
Er zijn stands van het initiatief ‘Heggen in het Lierdal’, rijvereniging VCM, natuur- en milieuorganisatie Animo (Molenhoek), stichting Heg & Landschap en Jef Gielen landschapsbeheer (met Bonsai heggen).

heggen201311-overzicht

In 2012 hebben vrijwilligers drie heggen geplant en twee nieuwe struinpaden aangelegd. Het ene struinpad is het Eerste Liersedwarspad in de westelijke bossingel van rijvereniging VCM aan de Lierseweg te Malden. Het tweede struinpad is het Vuurvogeldwarspad. Dit pad ligt tussen een dubbele heg en loopt door weiland van Lierseweg naar Bovendorpseweg.

Omwonenden van het Lierdal hebben initiatief genomen. Belangrijke sponsoren zijn: gemeente Heumen, Rabo Coöperatiefonds 2012, het Europese project ‘Hands on Hedges’ Vereniging Bos en Kuil, Groendichterbij, NLDoet en Groen en Doen.

www.lierdalhagen.nl

Gerelateerde berichten: