Bos en Kuil en de Heemtuin Malden organiseren avondwandeling voor Nacht van de Nacht op 27 oktober 2012

Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. Ons land is inmiddels in de top drie van landen van de wereld met het meeste kunstlicht. Nachtelijk duister wordt steeds zeldzamer. Vrijwel altijd en overal is er ’s nachts wel ergens verlichting te zien. Bos en Kuil en de Heemtuin Malden willen daarom aandacht voor het verdwijnen van het donker en nemen u, in een gezamenlijke actie, mee de laatste stukjes duisternis in. Dat doen we op zaterdag 27 oktober, de datum van de Nacht van de Nacht.

We verzamelen vanaf 19:30 uur in het paviljoen Zweef Inn op het zweefvliegveld Maldens Vlak. Daar ontvangen we u met koffie of thee. Om 20:00 uur beginnen we met een inleiding over de waarden van nacht en duisternis. Aansluitend is er de wandeling door het (helaas nog maar deels) donkere woud van het Maldens Vlak en het Lierdal. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat nachtdieren, die daar hun domein hebben. Na afloop is er gelegenheid voor nog wat gezellig napraten in Zweef Inn, het eindpunt van de wandeling.

Voor een goede organisatie vragen wij u om u vooraf aan te melden via info@bosenkuil.nl. Voor leden van Bos en Kuil en de Heemtuin Malden is de deelname gratis. Aan niet-leden vragen we een kleine bijdrage van € 2,50 p.p.

PosterNachtvdNacht

Gerelateerde berichten: