Boer en Burgers maken samen een biodivers Lierdal

Na de Algemene Ledenvergadering van 25 april 2023 werd er een publiek toegankelijke presentatie gegeven over de samenwerking van de vrijwilligers van Samen Doen maakt mooi en groen en Boer Stan. Marcel Alink liet zien wat er in de afgelopen ruim 11 jaar allemaal bereikt is in het Maldense deel van het Lierdal. Van het opruimen van prikkeldraad tot het aanleggen en onderhouden van toegankelijke paden omzoomd door gevlochten heggen en het creëren van een boomgaard met picknick tafels en schaduw-bosjes. Stan Bruijsten (Boer Stan) liet zien hoe hij zijn runderen houdt en het land bewerkt op een biodivers vriendelijke manier, zonder drijf- of kunstmest, minder stikstof uitstoot en met kruidenrijk grasland.

De presentatie is hieronder te bekijken of te downloaden in PDF-formaat.

Nieuwjaarswens 2023

Infoavond wateroverlast

De flyer is ook als PDF te downloaden:

Kieswijzer 2022

Op 16 maart a.s. vinden weer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Bos en Kuil heeft de verschillende partijen in de gemeente Heumen en de gemeente Mook en Middelaar vier vragen gesteld om hun standpunt over het behoud van het Lierdal boven water te krijgen.

Petitie van BOOMM tegen aanleg variant 5a

Op 1 maart 2021 stond er al een artikel in de Gelderlander over de petitie van BOOMM, Belangengroep Onze Omgeving Mook Molenhoek. Bezoek de website en teken de petitie tegen de aanleg van variant 5a van de verbinding van Groesbeek naar de A73. Dit tracé zal langs het spoor en de Heumense Schans in Molenhoek worden aangelegd. In 2022 wordt er nieuw onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke trajecten.

Website BOOMM: https://www.boomm.info
Link naar de petitie vindt u hier