Plan voor 250 nieuwe woningen in het Lierdal in Molenhoek Zuid

De gemeente Mook en Middelaar heeft vergevorderde plannen om 250 woningen te bouwen in de uiterste zuidwestelijke punt van het Lierdal. Daardoor zal o.a. het volkstuinencomplex moeten verhuizen.

Het bestuur van Bos en Kuil zoekt leden die de taak op zich willen nemen om de ontwikkelingen te volgen, actief betrokkenen te benaderen en ook stappen voor te stellen die het bestuur van de vereniging kan nemen. Houdt er rekening mee dat de klus een langjarig project is waar je op de cruciale momenten actie moet ondernemen.

Op de website van de gemeente Mook en Middelaar vind je het nieuwsbericht van de gemeente via deze link

Als je op Bestuur en Organisatie klikt kun je de vergaderingen/agendastukken in de toekomst bekijken en ook de afgelopen bijeenkomsten terugluisteren of de verslagen bekijken.

Meld je aan via een e-mail naar info@bosenkuil.nl

In De Gelderlander van 28 december 2020 stond ook een artikel over de plannen te bekijken via deze link in ons krantenarchief

Nieuwjaarswens

Omgevingsvisie gemeente Heumen

In de eerste week van december 2020 is de gemeenteraad bezig met de behandeling van de Omgevingsvisie Gemeente Heumen.

Voorafgaand is er een enquête verstuurd aan inwoners van de gemeente en is uitdrukkelijk gevraagd die in te vullen. De bewoners die de enquête hebben ingevuld hebben nog geen kennis kunnen nemen van de uitslag van de enquête, terwijl die wel al in de beraadslagingen worden meegenomen. De uitslag van de enquête is hier te downloaden.

In twee beeldvormende vergaderingen van de gemeenteraad van Heumen is een memo besproken waarin de resultaten van deze enquête zijn meegenomen. De memo is via deze link te downloaden.

Bestuur Bos en Kuil

Kalfje geboren

In het weiland aan de Lierseweg is vanochtend een kalfje geboren. Op onderstaand filmpje is te zien hoe het kalfje wankelend opstaat en wordt begroet door de rest van de kudde.

© Anneke Berendijk

Bijenkoningin zwermt uit

In de Kuilse Fruitgaard aan het MaasWaalpad heeft een bijenkoningin half juli met haar zwerm de korf verlaten opzoek naar nieuwe woonruimte. De zwerm is gevangen en in een andere korf in de Fruitgaard geplaatst.

© Marian Bax

Lees verder